به گزارش ایسنا، کارشناسان سلامت و تغذیه تاکید دارند که وجود تنوع غذایی بیشتر و گستردهتر در رژیم غذایی از شاخصهای مهم یک رژیم غذایی سالم است.
کارشناسان دانشکده پزشکی «پریل من» در دانشگاه پنسیلوانیا با ارزیابی مطالعات حاصل از مطالعه ملی بررسی سلامت و تغذیه در سالهای 2007 و 2008 میلادی و با حمایت مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا دریافتهاند افرادی که خواب کوتاه دارند، بیشترین مقدار کالری را در روز مصرف میکنند.
از سوی دیگر افرادی که الگوی خواب آنها طبیعی است، بیشترین میزان تنوع غذایی را در برنامه تغذیهای خود دارند و این تنوع غذایی در رژیم غذایی افرادی که دوره خواب خیلی کوتاه دارند به کمترین حد میرسد. این بررسیها نشان داد که تفاوتها در الگوی خواب گروههای مختلف با بسیاری از انواع ریزمغذیها شامل پروتئینها، کربوهیدراتها، ویتامینها و املاح معدنی مرتبط است.
این آزمایشات در عین حال نشان داد افرادی که خواب آنها خیلی کوتاه است، کمتر از آب آشامیدنی، منابع غذایی حاوی لیکوپن مثل میوهها و سبزیهای قرمز و نارنجی رنگ و کربوهیدراتهای کامل مصرف میکنند.
همچنین خواب کوتاه با کاهش مصرف ویتامین C، آب آشامیدنی، سلنیوم و لوتئین موجود در سبزیجات برگ پهن توام است. در عین حال افرادی هم که خواب آنها از حد طبیعی طولانیتر است کمتر از تئوبرومین موجود در شکلات و چای، کولین موجود در تخممرغ و گوشت چرب و کربوهیدراتهای کامل و اسید دو دی کانوئیک موجود در چربیهای اشباع شده استفاده میکنند.